MIGRÁNSOK VESZÉLYEZTETIK A KAPOSVÁRIAK BIZTONSÁGÁT?

2017.05.26. | Hozzászólások [0]
Hozzászólás

Nem kell nagy elemző képesség ahhoz, hogy valaki felismerje, a Földhivatal elköltözése (a valamikor volt régi helyére), a határvadászok érkezése, a Pártok Házában lévő helyiségek igénybevétele és a laktanyaépítés között szoros összefüggés lehet. Mindez azt is jelenti, hogy a Kormány szerint migránsok hosszútávon jelentenek veszélyt nem csak Magyarországra, hanem Kaposvárra is. Ezért a határvadászok tartós kaposvári jelenlétére kell számítani.

Ha a határvadászok – amint azt a polgármester kijelentette – a helyi rendőrökkel együttműködve, együtt járőrözve fogják javítani Kaposvár közbiztonságát, akkor nem csak a cseri városrész, az Erdősor utca lakóit kell megkérdezni, hanem indokolt megismerni valamennyi kaposvári véleményét.

 

Mindez azt is jelenti, hogy a Kormány szerint migránsok hosszútávon jelentenek veszélyt nem csak Magyarországra, hanem Kaposvárra is. Ezért a határvadászok tartós kaposvári jelenlétére kell számítani.
Ha a határvadászok – amint azt a polgármester kijelentette – a helyi rendőrökkel együttműködve, együtt járőrözve fogják javítani Kaposvár közbiztonságát, akkor nem csak a cseri városrész, az Erdősor utca lakóit kell megkérdezni, hanem indokolt megismerni valamennyi kaposvári véleményéa a határvadászok – amint azt a polgármester kijelentette – a helyi rendőrökkel együttműködve, együtt járőrözve fogják javítani Kaposvár közbiztonságát, akkor nem csak a cseri városrész, az Erdősor utca lakóit kell megkérdezni, hanem indokolt megismerni valamennyi kaposvári véleményét.

A május 24.-i rendkívüli Közgyűlés legnagyobb érdeklődést - a Határvadász Bevetési Osztály 309 fős határvadászának elhelyezését szolgáló - laktanya építéséről szóló előterjesztés váltotta ki. A határvadászok jelenlétét a polgármester nem csak a város közbiztonságának erősítése szempontjából tartotta fontosnak, hanem – amint az kifejtette – határvadászok védelmet jelentenek a Kaposvárt is fenyegető migránsok ellen.


A laktanya építés előkészítése kapcsán azonban a polgármester ezúttal is ellentmondásba keveredett. Képviselői kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a határvadászok Kaposvárra történő településéről csak akkor szerzett tudomást, amikor a Szent Imre utcában lévő Pártok Házából elköltözött Földhivatal és a megüresedett helyiségeinek igénybevétele érdekében a Készenléti Rendőrség megkereste (a bérleti szerződést az önkormányzat április 28. napján kötötte meg). A szerződés megkötése után a Készenléti Rendőrség további 13 helyiségre tartott igényt, melyet a képviselő testület gyorsan meg is szavazott.


A kultúráért felelős Gíber Vilmos tanácsnok azonban - tőle eléggé szokatlanul, ezért eléggé el nem ítélhető módon - emlékeztette a polgármestert, hogy a megyei rendőrfőkapitány már a februári közgyűlésen jelezte a határvadászok Kaposvárra történő érkezését, így tehát a laktanya építés szándéka senkit sem lephetett meg. Egyet kell érteni a Tanácsnok Úrral. Csak azt nem értem, miért kell a polgármesternek mást mondani.


Nem kell tehát nagy elemző képesség ahhoz, hogy valaki felismerje, a Földhivatal elköltözése (a valamikor volt régi helyére), a határvadászok érkezése, a Pártok Házában lévő helyiségek igénybevétele és a laktanyaépítés között szoros összefüggés lehet. A közgyűlésen polgármester megemlítette, hogy a Pártok Házát értékesíteni szeretné az állam számára, azonban ezt sem most találta ki, ugyanis hónapokkal ezelőtt egyik közgyűlésen már említést tett arról, hogy tárgyalásokat folytatott a rendőrséggel az épület értékesítése érdekében. Úgy tűnik összeértek a dolgok, mert komollyá vált a helyzet: a Pártok Házának évtizedes bérlőinek – belátható időn belül - új iroda után kell nézni.


„Előremutató” volt a választási körzet képviselője, Czimmermanné Német Andrea hozzászólása, aki egyenesen a cseri városrész jövőjének jobbra fordulását, megújulását, dinamikus fejlődését várja a laktanya építésétől. Ezt a reményt erősítheti, hogy a laktanya nem csak a szingli rendőrök számára biztosít 12 ágyas szobákban elhelyezést, hanem azok számára is, akik feleséggel, élettárssal (barátnővel) érkeznek. A polgármester tőlük várja Kaposvár népességszaporulatát.


Mindez azt is jelenti, hogy a Kormány szerint migránsok hosszútávon jelentenek veszélyt nem csak Magyarországra, hanem Kaposvárra is. Ezért a határvadászok tartós kaposvári jelenlétére kell számítani.


A határvadászok nem ideiglenesen fognak állomásozni Kaposváron
, a Cseri parkban, ezért is vette fel Szita Károly környék lakóinak megkérdezését. Pintér Attila ezért is tudott „rákapaszkodni” a polgármester felvetésére, aki - tanulva a gumiégető kapcsán történt „megégetésen” - azonnal elfogadta, hogy a Közgyűlés csak az Erdősor utca lakói megkérdezése után döntsön a laktanya építéséről.

 

A polgármester a közgyűlésen jelezte, a kérdést úgy kívánja feltenni: laktanya vagy börtön építését járulnak-e hozzá az ott lakók? Ennek stilizált változata: „kérdezzük meg a cserieket, akarnak-e 309 rendőrrel együtt élni?”

 

Az gondolom, hogy ha a határvadászok – amint azt a polgármester kijelentette – a helyi rendőrökkel együttműködve, együtt járőrözve fogják javítani Kaposvár közbiztonságát, akkor nem csak a cseri városrész, az Erdősor utca lakóit kell megkérdezni, hanem indokolt megismerni valamennyi kaposvári véleményét.



Lap tetejére