Miért Kaposvár önkormányzata fizeti a számlát a Somogy Megyei Önkormányzat helyett?

2015.11.03.
Hozzászólás

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a város honlapján olvasható dokumentumok szerint a Rippl-Rónai Emlékmúzeum és Látogató Központ építési hibáinak javítására közel bruttó 40 millió forintot kénytelen kifizetni.

Kaposvár Integrált Városfejlesztési Stratégiájában megígért több beruházás ilyen vagy olyan okok miatt nem valósult meg, azonban egy beruházáshoz a város mindvégig ragaszkodott, ez pedig a Rippl-Rónai Emlékmúzeum és Látogató Központ volt. Tette ezt annak ellenére, hogy az emlékmúzeum tulajdonosa-, a Látogató Központ kivitelezésének megrendelője a Somogy Megyei Önkormányzat volt. A jelenlegi állás szerint Kaposvár önkormányzata viseli a Megyei Önkormányzat nemtörődöm beruházói magatartásának következményeit.
Ez elfogadhatatlan, ezért is nyújtottam be a november 5.-i közgyűlésre interpellációt a Dr. Kéki Zoltán Címzetes Főjegyzőhöz.

Miért Kaposvár önkormányzata fizeti a számlát a Somogy Megyei Önkormányzat helyett?

INTERPELLÁCIÓ

Kaposvár Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzőjéhez

 

Miért Kaposvár önkormányzata fizeti a számlát a Somogy Megyei Önkormányzat helyett?

 

 

Tisztel Címzetes Főjegyző Úr!

 

 

Kaposvár Integrált Városfejlesztési Stratégiájában megígért több beruházás ilyen vagy olyan okok miatt nem valósult meg, azonban egy beruházáshoz a város mindvégig ragaszkodott, ez pedig a Rippl-Rónai Emlékmúzeum és Látogató Központ volt. Tette ezt annak ellenére, hogy az emlékmúzeum tulajdonosa-, a Látogató Központ kivitelezésének megrendelője a Somogy Megyei Önkormányzat volt.

 

Oldalakat lehetne megtölteni azokkal - a Somogy Megyei Önkormányzat tehetetlenségét kompenzáló - erőfeszítések felsorolásával, amelyek révén elérhető volt, hogy Kaposvárt szimbolizáló, 240 milliós beruházás megvalósuljon.

 

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a város honlapján olvasható dokumentumok szerint a Rippl-Rónai Emlékmúzeum és Látogató Központ építési hibáinak javítására közel 40 millió forintot kénytelen kifizetni.

 

Annak ellenére, hogy a Kaposvár Komplex Turisztikai Programja keretében Kaposvár önkormányzata volt az uniós pályázat kezdeményezője és tagja volt beruházást megrendelő konzorciumnak – a kivitelezés során, a konzorcium tagjaként - a minimális műszaki követelményeket sem tudta érvényesíteni. Elég csupán arra utalnom, hogy közel egy évig nem végeztek munkát a látogató központ majdnem kész épületén, eközben semmilyen állagmegőrzés nem történt. Olyan időjárási viszonyok között fejezték be a kivitelezést, hogy az idegenforgalmi hasznosítást évek óta akadályozó következmények előre láthatóak voltak.

 

Tisztelt Címzetes Főjegyző Úr?

 

Ki a felelős a Rippl-Rónai Emlékmúzeum és a Látogató Központ kivitelezése során elkövetett műszaki hibákért?  Tett-e lépéseket a város a tervező-, a kivitelező-, vagy a műszaki ellenőr felelősségének megállapítása- és az okozott kár áthárítása érdekében?

 

Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Kaposvár. 2015. november 2.                       Tisztelettel: Kováts Imre képviselő



Lap tetejére