„MINDENT VISSZA!” Szita Károly a kaposváriak nevében visszaköveteli Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt, Újvidéket...?

2015.06.12.
Hozzászólás

Amint azt már korábban jeleztem, interpellációt nyújtottam be Dr. Kéki Zoltán címzetes főjegyző felé - mint aki felelős a közgyűlési határozatok végrehajtásáért – melyben megkérdeztem, hogy mikor kerül újjáépítésre a Trianoni békeszerződést elutasító kaposvári Országzászló?

Megkérdeztem azt is, hogy mi történt azzal az összeggel, amit a kaposváriak az Országzászló újjáépítésére közadakozásból fizettek be? A Címzetes Főjegyző válaszát az alábbiakban olvashatják.

„MINDENT VISSZA!” Szita Károly a kaposváriak nevében visszaköveteli Felvidéket, Kárpátalját, Erdélyt, Újvidéket...?

 

interpelláció válasz 2015 06 11

 

A lényeg: a 2008-ban meghirdetett közadakozás 2009-ig tartott. Az alig több mint egy év alatt összesen 715 380.-Ft összeget fizettek be a kaposváriak. 2009. után nem történt befizetés. A felhasználás 432 000.-Ft volt. Főjegyző Úr szerint a fel nem használt összeg 349 770.-Ft, amely szerintem téves kivonás eredménye (a helyes „maradvány” 283 380.-Ft). A tévedés előfordul, nincs jelentősége.

 

Az újjáépítésre vonatkozó válasz az igazi „kékis”, mellébeszélős válasz volt: „2009. április hóban a Trianon emlékmű felállításával kapcsolatos előterjesztés keretében döntött arról a testület, hogy a Csiky Gergely Színház rekonstrukciójakor megvalósulón parkrendezés során kerüljön felállításra az országzászló”. Az egyik problémám a dátummal van! Ha 2009 áprilisában lett volna a közgyűlési döntés, akkor hogyan adakozhattak a kaposváriak már 2008.-ban? A tévedés előfordul, nincs jelentősége.

 

A Címzetes Főjegyző nem azt válaszolta, nem tudom, fogalmam sincs, hogy a Színház rekonstrukciójára mikor kerül sor. Ezért azt sem tudom, hogy a közgyűlési határozat mikor hajtható végre. Nem ezt tette, hanem idézte a közgyűlési határozatot. Igaz, neki eddig terjed a kompetenciája. Az a dolga, hogy szolgálja Szita Károlyt. Ezért is fogadtam el az interpellációra adott választ, hisz nincs abban a helyzetben, hogy megjelölje a Színház rekonstrukció befejezésének-, a parkrendezés időpontját.

 

Az interpelláció elfogadásakor javasoltam a polgármesternek, hogy a közgyűlés vonja vissza az Országzászló újjáépítésére vonatkozó határozatát, mert az újjáépítést a kaposváriak döntő többsége sem támogatja. Hat éve nem történt befizetés! A közel 25 000 kaposvári adófizető háztartásból 337-en adakoztak. Az alig több mint 6200 vállalkozásból csupán hatan, továbbá a több száz kaposvári civil szervezetből négyen képviselik a kaposvári „közakaratot”. Ennek ellenére, Szita Károly a nem létező közakaratra hivatkozott.

 

Megemlítettem azt is, hogy a hivatalos kormánypolitika szerint is Trianonra a helyes válasz a külhoni magyarok állampolgársághoz való juttatása, a kulturális-, oktatási intézményeik működésének segítése, a különböző szintű autonómiai törekvéseinek támogatása, a testvérvárosi kapcsolatok kialakítása, erősítése. Trianonra a válasz nem az irredentizmust, a területi revizionizmust tükröző Országzászló felállítása.

 

Szita Károly hajthatatlan volt: Így volt, így lesz, MEGYÜNK ELŐRE”.

 

 

MINDENT VISSZA: „Csonka Magyarország nem ország, Egész Magyarország mennyország.”

 

Tisztelt Kaposváriak! Lehet továbbra is adakozni!



Lap tetejére