ÖN HOGYAN SZAVAZNA?

2015.01.11.
Hozzászólás

Ismeretes, hogy az önkormányzatoktól az állam átvállalta az oktatási intézmények szakmai irányítási feladatait, mondván, azok ezt a feladatot nem tudták megfelelően ellátni. Így történt Kaposvár esetében is. Valószínű kevesen tudják, hogy az „államosított” oktatási intézmények szakmai irányítását ellátó helyi KLIK, azaz a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a Szántó utcában „lakik” az önkormányzat tulajdonában lévő, 691,02 m2 területű irodacsoportban. A KLIK a 2014. november 30. napjáig, azaz a bérleti szerződés megszűnéséig 221.906,-Ft+ÁFA havi bérleti díjat-, és plusz rezsit fizetett.

A Közgyűlés 2014. február 27. napján hozott határozata szerint a helyiségcsoport jelenlegi havi bérleti díja 707.374,-Ft+ÁFA, plusz rezsi (az új, 2015. évre vonatkozó bérleti díjakat Közgyűlés - várhatóan - a februárban fogja megállapítani).

 

A KLIK kérelmet nyújtott be a helyiségek további használatára, azonban még a korábbi, kedvezményes bérleti díjat sem tudják (nem akarják) fizetni. Hasonló cipőben jár a szintén itt "lakó" bérlő, a Nemzeti Művelődési Intézmény is. Igaz, az NMI negyedakkora helyiségcsoportot bérel.

 

A polgármester azt javasolja a képviselőknek, hogy az önkormányzat az eddig használt helyiségcsoportot 2014. december 1. napjától, határozatlan időre, térítésmentesen adja a KLIK használatába. A KLIK-nek a jövőben csak a rezsit kell fizetnie.A bevétel kiesés évi mint egy 8,5 millió forint.

 

Hogyan szavazzak?



Lap tetejére