Ingyenes parkolás Kaposvár Kártyával

2014.09.16.
Hozzászólás

A fizető parkolás egyre nagyobb bevételt jelent az önkormányzat számára. Egyetért a bevétel maximalizálására való törekvéssel? Egyetért azzal, hogy a forgalom szabályozása, a kaposváriak parkolási lehetőségeinek bővítése érdekében a Kaposvár Kártya kedvezmény kiterjedjen a fizető parkolásra is? Erről kérdeztük a kaposvári autósokat.

Ingyenes parkolás Kaposvár Kártyával

Kaposváron tizenöt évvel ezelőtt az önkormányzat fizető parkolókat „létesített”, azaz az úttest jobb és baloldalát felfestette, jegy-automatákat szerelt fel és bevezette a parkolási díjfizetést.  A parkolók „létesítése” ezt követően is jórészt abban merült ki, hogy bővítette a fizetős zónákat, táblákat-, jegy-automatákat helyezett ki és felfestette az utak széleit. Jelentős számú parkolót csak a vállalkozások építettek. Az önkormányzatnak komoly bevétele származott a vállalkozók által fizetett a milliós nagyságrendű parkoló megváltásból is, miközben parkolót csak elvétve épített.

A megkérdezettek többsége nem helyesli a bevétel maximalizálására való törekvést. Helyette a forgalomszabályozást tartják fontosabbnak, miközben egyetértenek a parkolás korlátozott ingyenessé tételével.

„Kaposvár elsősorban a kaposváriaké” halljuk gyakran a polgármestertől. Az identitást erősítése, valamint a forgalom szabályozása érdekében indokoltnak tartom, hogy bevezetésre kerüljenek új – más hasonló nagyságú településeken már bevált – forgalomszabályozó eszközök.

E kettős cél érdekében bevezetnénk a Kaposvár Kártyával rendelkező kaposváriak számára a korlátozott időtartamú – a hét munkanapjaira is kiterjedő – ingyenes parkolást. Egyes közintézmények-, közszolgáltatók körzetében korlátoznánk parkolás időtartamát.



Lap tetejére